• BG1

DigiCMR

De elektronische vrachtbrief: vanaf vandaag!
E-CMR Pionira officieel erkend

Pionira NV (joint venture DigiCMR & Portmade) biedt met DigiCMR onderscheidende en innovatieve oplossingen voor Transport en logistiek, gericht op het verbeteren van de productiviteit in de logistieke processen.
Het Cloud platform is ontwikkeld om administratieve taken en menselijke fouten te verminderen en betrokkenen toegang te verschaffen tot hun e-dossier van aanvraag tot facturatie (CMR’s, laadlijsten, vervoersdocumenten, vergunningen, Douane afhandeling tot factuur) en dit gekoppeld aan de e-CMR.

Onze web (cloud) applicatie kan men omschrijven als “Transport & logistics Social Enterprise Platform”.
De E-CMR-applicatie als vervanging van de papieren CMR en ter verbetering van de administratieve verwerkingen en facturatie.
Xynaps fungeert als een data hub. Bedrijven kunnen via het platform data van hun handelspartners delen.

Elke schakel binnen de supply chain kan zijn interne applicatie (ERP, WMS, TMS, …) connecteren, ongeacht  wlk formaat zij data exporteren (word, excel, txt, csv, PDF (Xynaps OCR zal de data van het document halen). Op deze manier dient data maar éénmalig ingegeven te worden. Xynaps zal met deze data andere systemen binnen de supply chain voeden via de juiste connector, zonder heringave van data. Parallel zal Xynaps de nodige documenten kunnen opmaken. Deze reductie van manuele ingaven (tot 80 %) vertaalt zich in een vermindering van administratie, een verhoogde efficiëntie van facturatie en een aanzienlijke vermindering aan fouten.

De elektronische vrachtbrief van Pionira is de eerste en enige die vandaag al erkend is door de FOD Mobiliteit na een uitgebreide goedkeuringsprocedure. Voortaan kan u gebruik maken van een volledig elektronische oplossing, zonder dat er nog een papieren vrachtbrief moet worden opgemaakt.

Dit biedt een heel aantal voordelen op vlak van snelheid, administratie veiligheid en volledigheid van de vrachtbrief. Zo worden fouten en discussies vermeden en bovendien ook grote administratieve kosten gespaard.

Meerwaarde:

 • lagere transparantere totale kostprijs
 • geen licentiekosten, onderhoudscontracten maar pay per use
 • geen investering in infrastructuur, servers of it-kennis
 • externe ondersteuning
 • tijdsbesparing door online digitale archivering (7 jaar)
 • gebruiksvriendelijk
 • sneller kunnen facturen
 • multilanguage
 • veiligheid en beveiliging van data en infrastructuur

De elektronische vrachtbrief van Pionira is een systeem dat werkt op alle mobiele en vaste toestellen en bovendien ook nog eens gekoppeld kan worden aan bestaande ERP, TMS, WMS of eigen ontwikkelde systemen. U kan dus gebruik maken van bijvoorbeeld een pc, smartphone, tablet, gps of boordcomputer. Indien u de elektronische vrachtbrief koppelt aan uw bestaande systemen, worden de gegevens die de vrachtbrief moet bevatten, automatisch ingevuld. U kan hiervoor rekenen op technische ondersteuning Pionira.

Requirements van Fod Mob:
Pionira voldoet aan het wettelijke kader van het KB, gepubliceerd op 21.04.2016

De elektronische vrachtbrief heeft dezelfde waarde als de papieren vrachtbrief voor zover deze:

 • voldoet aan de bepalingen van het E-CMR protocol
 • werd aangemaakt met de technologie van een overeenkomstig paragraaf 3 toegelaten leverancier
 • wordt gebruikt door een overeenkomstig paragraaf 3 aangemelde gebruiker van de vrachtbrief. In geval van twijfel over de echtheid of geldigheid van de elektronische vrachtbrief, kunnen de met de controle belaste ambtenaren contact opnemen met de leverancier om uitsluitsel te bekomen.
 • gebruik van een ongeldige elektronische vrachtbrief wordt gelijkgesteld met gebruik van een ongeldige papieren vrachtbrief.

Deze oplossing kan ook gebruikt worden voor internationaal vervoer, maar dan zal het nog steeds noodzakelijk zijn om vanuit het systeem een vrachtbrief af te drukken. Zo kan men nog steeds rekenen op alle overige voordelen die de elektronische vrachtbrief te bieden heeft.

De e-CMR applicatie wordt zowel via een direct als Indirect (dealer kanaal) aangeboden in de markt.

Geïnteresseerden kunnen nu terecht bij een van onze dealers of rechtstreeks bij Pionira voor vragen en om meteen van start te gaan.

Contact

Pionira NV
Baron de Maerelaan 8
B-8380 Zeebrugge
Belgium
Tel +32 (9) 338 84 53
E-mail: info@pionira.be