• BG1

Aertssen test digitale vrachtbrief

In 2017 is Aannemingsbedrijf Aertssen gestart met een pilootproject i.v.m. het gebruik van de digitale vrachtbrief (eCMR). Voor Aertssen is dit de logische volgende stap naar een papierloze administratie.

Zij doet daarvoor beroep op Pionira, gespecialiseerd in datasharing en papierloze oplossingen voor de logistieke sector.

Lees meer

Primeur erkenning e-identificatieformulier afval voor Pionira

Pionira heeft als eerste en enige een goedkeuring van OVAM voor het beheer en de aflevering van elektronische identificatieformulieren. Het Xynaps-platform is de motor.

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft een goedkeuring toegekend aan het Xynaps-platform van het Zeebrugse Pionira. Xynaps is een geheel van beveiligde web- en mobiele toepassingen. Ze zorgen voor het beheer en de aflevering van digitale transportdocumenten, waaronder het digitale identificatieformulier.
Beveiligde omgeving

Het Xynaps-platform biedt zijn gebruikers een beveiligde omgeving voor het uitwisselen van transport- en logistiekgerelateerde gegevens en documenten en voor samenwerkingsmogelijkheden.

Op basis van de ontvangen data zal het deelplatform in één beweging meerdere documenten kunnen opmaken, zoals een e-identificatieformulier, e-CMR, POD of andere gewenste documenten.

Het commercialiseren van het e-identificatieformulier zal gebeuren in samenwerking met het overkoepelende orgaan Coberec Go4Circle. Zij hebben met Pionira een exclusieve samenwerking.

Benelux lanceert digitale vrachtbrief

Transportbedrijven in de Benelux kunnen er voortaan voor kiezen om digitale in plaats van papieren vrachtbrieven te gebruiken. Er loopt in ons land, Nederland en Luxemburg de komende drie jaar een proefproject om het systeem uit te testen. Als het goed loopt, wil de Europese Commissie het uitbreiden naar heel Europa. (Bron: KanaalZ)

http://kanaalz.knack.be/nieuws/benelux-lanceert-digitale-vrachtbrief/video-normal-972889.html

 

Contact

Pionira NV
Baron de Maerelaan 8
B-8380 Zeebrugge
Belgium
Tel +32 (9) 338 84 53
E-mail: info@pionira.be